Mihin FileMakerissa käytetään skriptejä?

FileMaker-skriptejä käytetään monenlaisiin tehtäviin, kuten:

  1. Automaatio: Skriptit voivat automatisoida toistuvia tehtäviä, kuten tietojen syöttämistä, päivittämistä ja poistamista, mikä säästää aikaa ja vähentää inhimillisten virheiden mahdollisuutta.

  2. Tietojen validointi ja käsittely: Skriptit voivat varmistaa, että syötetyt tiedot täyttävät tietyt kriteerit, ja suorittaa tarvittavat toimenpiteet, jos näin ei ole.

  3. Raporttien luominen: Skriptit voivat kerätä tietoja useista lähteistä, suodattaa niitä ja luoda monimutkaisia raportteja automaattisesti.

  4. Integraatio muiden järjestelmien kanssa: Skriptien avulla voidaan kommunikoida muiden ohjelmistojen ja palveluiden kanssa, kuten verkkopalveluiden, sähköpostiohjelmien ja muiden tietokantojen kanssa.

  5. Käyttäjäkokemuksen parantaminen: Skriptit voivat luoda dynaamisia käyttäjäkokemuksia, kuten mukautuvia lomakkeita, automaattisia hälytyksiä ja muistutuksia, sekä monimutkaisia navigaatio- ja käyttöliittymäratkaisuja.

Esimerkkejä FileMaker-skripteistä

Etsi ja järjestä tietueet: Tämä skripti etsii tietueita ja näyttää mukautetun dialogin, jos tietueita ei löydy. Jos tietueita löytyy, se lajittelee ne.

Perform Find [Restore]
If [Get ( FoundCount ) = 0]
    Show Custom Dialog ["Find Records"; "No records were found."]
Else
    Sort Records [Restore; With dialog: Off]
End If

Monitasoinen etsi ja navigointi: Tämä skripti etsii tietueita ja näyttää mukautetun dialogin, jos tietueita ei löydy. Jos yksi tietue löytyy, se siirtyy Invoice Details -näkymään. Jos useita tietueita löytyy, se siirtyy Invoices-näkymään.

Perform Find [Restore]
If [Get (FoundCount) = 0]
    Show Custom Dialog ["Find Records"; "No record was found."]
Else If [Get (FoundCount) = 1]
    Go to Layout ["Invoice Details"]
Else
    Go to Layout ["Invoices"]
End If

Tietojen haku ulkoisesta rajapinnasta: Tässä on esimerkki FileMaker-skriptistä, joka hakee valuuttakurssin eurosta Ruotsin kruunuun käyttämällä Insert From URL -toimintoa. Tämä esimerkki käyttää European Central Bankin (ECB) tarjoamaa avointa APIa valuuttakurssitietojen noutamiseen.

# Vaihe 1: Määritä URL, josta valuuttakurssi haetaan
Set Variable [$url; Value: "https://api.exchangeratesapi.io/latest?base=EUR&symbols=SEK"]

# Vaihe 2: Suorita Insert From URL -komento ja tallenna tulos muuttujaan
Insert From URL [Select; With dialog: Off; Target: $response; $url]

# Vaihe 3: Eristä SEK-kurssi JSON-vastauksesta
Set Variable [$rate; Value: JSONGetElement ($response; "rates.SEK")]

Mitä skripteillä voi siis tehdä?

Skripteillä kaikki samat asiat mitä manuaalisesti eli niillä voi automatisoida niin yksinkertaisia kuin monimutkaisempiakin toimintoja. Skriptien hyödyntäminen on tärkeä osa FileMaker-kehitystä.

Edellinen
Edellinen

Kaikki tapahtuu kontekstissa

Seuraava
Seuraava

Low Code -kehitys antaa kustannusedun